Winnetou

Winnetou

Botka bukni fog, ha így folytatja

2017. március 05. - karlmay

Botka László egy nem túl erős kezdés után máris bukni látszik, viszont ha ezt a tökösnek hitt, de valójában politikai innováció nélküli balfékeskedést folytatja, akkor biztosan térdre kényszerül. Tényleg ez a lúzer akarja a lejáratott szocikkal önállóan megverni a gátlástalan Orbánt és a maffiapártját?

Botka nemrég azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy az a felismerés él benne évek óta, hogy "ha nem történik valami, ha a korábbi forgatókönyv játszódik újra, és a valódi politika helyett az összefogósdival szórakoztatjuk az embereket, akkor a 2014-esnél is nagyobb vereség vár a demokratikus pártokra." Majd ugyanabban az interjúban ezen felismerésének az ellenkezőjét is felvázolta, miszerint a többi ellenzéki pártnak elfogadhatatlan feltételei nem személyesek, ugyanis szerint "az igazságtalan és utálatos választási rendszerben csak akkor van reális esély a győzelemre, ha országosan és mind a 106 választókerületben egy demokratikus jelölt áll a Fidesszel szemben. A koordinált indulás és a külön lista azt üzenné a választónak, hogy ezek még összefogni sem képesek, hát hogy bízzam rájuk az ország kormányzását?!" 

Korábban Botka a 168 Órának adott interjújában azt mondta, három feltétel teljesítése esetén vállalja az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget:

  • közös ellenzéki listát akar,
  • azt, hogy az egyéni jelöltek kiválasztásánál ne a párthoz tartozás, hanem a szavazatszerzési képesség számítson,
  • és szerinte megállapodást kell kötni az új baloldali politikáról is.

Mindeközben tartja magát az a városi pletyka, hogy Botka miniszterelnök-jelölti bejelentése nem volt tudatos.

Botka mellett egy másik ellenzéki, Lattmann Tamás is bejelentkezett a miniszterelnök-jelöltségre. Róla pedig azt hallani, hogy több Botkát nem szívlelő szoci is támogatja, így a szálakat háttérben is szívesen mozgató Molnár Zsolt és Puch László is.

Aki kicsit is ismeri az MSZP bizánci belső viszonyait, az sejtheti, hogy Botkának nem csak a szombaton általa le kis liberális pártozott DK-val és Gyurcsánnyal lesz a legnagyobb harca, hanem a fideszes bűnözőkkel ősidők óta üzletelő, velejéig korrupt szocialistákkal is.

De ezt a harcot - a 168 Órának elmondottakkal ellentétben - mintha Botka nem akarná megvívni, hiszen Molnár Gyulával lemondták az Együttel tervezett egyeztetést, miután Juhász Péter egy nyílt levéllel szállt bele az MSZP-be a szocik fóti vezetőjének vállalhatatlan viselkedése miatt, és jelezte az Együtt azért nem akar közös listát a szocialistákkal, mert az MSZP "nem képes tagjai sorából kivetni azokat a személyeket, akik a megújulás akadályai, és ilyen módon a szervezet egésze nem képes a megújulásra". A Népszava információi szerint a lemondásban technikai okokra hivatkoztak (talán elromlott Botka autója?), de a szocilaisták spin doktorai szerint valójában arról van szó, hogy Juhászék elvárásaival szemben Botka nem mer szembeszállni az MSZP Fidessszel lepaktált erős embereivel (elég csak Puch Lászlóra gondolnunk, aki eddig nem tagadta azt az értesülést, hogy Orbán környékéről kapott egy zsák pénzt arra, hogy megvegye a Népszavát).

Akárhogyan is van, ahhoz nem kell nostradamus-i képességekkel rendelkezni, hogy előre lássuk: ha Botka nem számol le az MSZP-ben a korrupt puccsistákkal, akkor esélytelen lesz hiteles szereplőként végigvinnie a kampányt, ahogyan az LMP, az Együtt és az éppen a Momentum környékén kulmináló civilek nélkül is esélytelen a kormányváltás.

És azt az eshetőséget is érdemes számba venni, hogy ha Botka nem győzi le a korrupt puccsistákat, akkor ők fogják ellehetetleníteni a választmányi elnökségből egyszer már kiütött szegedi polgármestert.

Ha Botka igazi harcos, akkor megküzd a hitványokkal a saját pártjában, innovatív és korrekt ajánlatot tesz az LMP-nek, az Együttnek és a civileknek, és ha az MSZP-DK fémjelezte roncsderbivel nem jut dűlőre, akkor legalább építhet a közélet megtisztításáért indított harcával egy olyan imidzset, ami elég vonzó ahhoz, hogy vállalható legyen azok számára, akiknek elege van abból a közéleti posványból, amelyet ma a Gyurcsány-Puch-Mesterházy-Szanyi-Schiffer-Vona tengely jelent.

Nem egyszerű feladat ez, de ma épeszű ember nem gondolhatja, hogy bármelyik tehetségtelen ellenzéki lúzernek sikerülne leváltania a maffiaállam vezetőjét. Botkának be kell bizonyítania, hogy ő nem egy sértődős vidéki primadonna, hanem képes valódi összellenzéki vezérként működni. (Mi minden bajával együtt ehhez szurkolunk neki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://winnetou.blog.hu/api/trackback/id/tr4212314357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása